Bergvärme för bostadsrättsförening

Bild på ett bostadsområde med villor

Är det en god idé att som bostadsrättsförening installera bergvärme?

Ja, allt tyder på det. Som boendeförening kan ni absolut börja med att tag i andra åtgärder som att täta fönster och skorstenar, isolera vindar och väggar och liknande som minskar värmeförlusterna i husen. Men vad hjälper de åtgärderna om ni samtidigt eldar dyr (och miljöovänlig) olja eller använder kostsam fjärrvärme?

Det är alltid en stor kostnad för investering av bergvärme, oavsett om det gäller enskild villa eller ett flerfamiljshus, men precis som för villa-ägaren är det en investering som verkligen kan löna sig.  

Som förening bör ni ta in offerter på bergvärme pris från flera installatörer. Räkna sedan på snittet och gör gärna en lönsamhetskalkyl för att se om bergvärme på sikt kan gynna föreningens ekonomi!

De senaste fem åren har avgifterna för elnäten ökat med nästan 25 procent. Det visar den årliga Nils Holgersson-rapporten. Rapporten är en bra källa då den kartlägger avgifter och taxor för flerbostadshus i landets samtliga kommuner. 

Fåglar som flyger i v-formation
Nils Holgersson Gruppen består av representanter från Riksbyggen, HSB Riksförbund, SABO och Hyresgästföreningen.

Funderar ni på att installera bergvärme under nästa år? Ta in offerter och kom i kontakt med proffsiga installatörer innan de hinner bli uppbokade! På Bergvärme-Info.se kan ni kostnadsfritt komma i kontakt med installatörer som tar sig an större bergvärmeuppdrag.


Ta in offert från bergvarme-info.se

Bergvärme är för de flesta en stor investering. Vi guidar dig rätt bland priser, tillverkare och leverantörer.